Launch beta versie Moet Ik Rennen?

april 7, 2015

Screenshots@2x

JA! Vandaag lanceren wij de beta versie van Moet Ik Rennen? voor iOS & Android!

Deze gratis app vertelt je of je wel of niet moet rennen om je openbaar vervoermiddel te halen. Door je huidige locatie te selecteren en je eindbestemming in te vullen geeft de app antwoord op de vraag Moet Ik Rennen? met een JA of een NEE. Hierbij telt een klok af tot het moment van vertrek en tonen wij basis reisinformatie, waaronder het traject, de vertrektijd en het vervoermiddel waar je mee reist. Reizigers hebben daarnaast de mogelijkheid om een alternatieve reisoptie te kiezen als ze niet zo’n haast hebben. Als er genoeg tijd over is voor vertrek, bieden wij de ‘Geen Haast Korting’, een snack voor een euro!

Ons traject:
We gaan een tijdje terug waar wij, destijds vier studenten Communicatie en Multimedia Design, begonnen aan een nieuw project. In opdracht van de Gemeente Amsterdam moesten wij een mobiele applicatie bedenken en uitwerken die gebruik zou maken van open data. Wij kozen al snel voor het OV, omdat wij hier zelf dagelijks mee reisden en van mening waren dat bestaande reisapplicaties niet simpel en effectief waren opgebouwd. Daarnaast misten de bestaande apps een bepaalde fun factor. We kwamen al snel op het idee van Moet Ik Rennen? Het was simpel, ludiek en het vertelt je precies wat je als dagelijkse OV-reiziger wilt weten. Moet je op het moment van vertrek rennen om je eerstvolgende vervoermiddel te halen?

Omdat het concept op de opleiding goed werd ontvangen, werden wij getipt om mee te doen aan de SpinAwards. Na de voorrondes en de finale sleepten wij de zilveren SpinAward binnen in de categorie Jong Talent. Een aantal kreten uit het juryrapport luidden: “Waarom is dit er nog niet?” “Dit had ik willen bedenken!” “Deze app wil ik downloaden.” Het traject van pitchen en uiteindelijk winnen was een gave ervaring. Daarnaast kwamen wij via deze awardshow in contact met interessante partijen waardoor wij uiteindelijk in staat waren om de app te realiseren.

Dankzij de vele positieve reacties en een aantal goede partnerships besloten wij onze spaarcenten bij elkaar te leggen en het ontwikkeltraject te starten. Net als het openbaar vervoer hadden ook wij last van vertragingen gedurende deze periode. Bepaalde functies waren lastiger te ontwikkelen dan in eerste instantie gedacht. Door een aantal tegenvallers en andere projecten tussendoor verloren wij even onze focus. We hadden niet meer een concreet doel en zonder doel kan je niet scoren.

Toch bleven we doorgaan en kregen we alles weer op het juiste spoor. Vandaag kunnen we dan ook met trots melden dat de Android & iOS versie live staan.

Of ons product nu af is? Zeker niet. We zijn momenteel druk bezig om een aantal bugjes op lossen. Er zullen dus zeer binnenkort updates volgen. Ook werken we aan hele toffe features om het nog simpeler, leuker en beter te maken!

Download: Android of iOS

Heb je feedback of vragen? Mail gerust naar: hello@moetikrennen.nl

Vergeet ons niet te liken op Facebook of te volgen op Twitter!